Vakıf Yöneticileri

AYSIN ATAÇ

1937 yılında İstanbul'da doğdu. Annesi Mebruze Dünen'dir.Babası Birinci Dünya Savaşı ve İstiklal Savaşı gazisi, İstiklal Madalyası sahibi Yarbay Cevdet Ak'tır. İlkokulu babasının görevi dolayısıyla Elazığ'da başlamıştır. Orta ve Lise öğrenimini İstanbul Üsküdar Kız Lisesi'nde tamamlamıştır. Üniversite eğitimini İstanbul Üniversitesi sanat tarihi ve Arkeoloji bölümüne başlayarak, ikinci sınıf öğrencisi iken evlilik sebebi ile okuldan ayrılmıştır.

İş hayatına Akbank T.A.Ş'de Muhasebe bölümünde başlamıştır. Daha sonra Mobil Oil T.A.Ş. Muhasebe bölümünde uzun yıllar çalışarak emekli olmuştur.

Aysın Ataç'ın Yurdanur Kadirbeyoğlu ve Aylin Ataç isminde iki kız çocukları vardır.

İBRAHİM KAYA KADİRBEYOĞLU

07.03.1949 yılında Gümüşhane'de doğdu.İlkokul,Orta Okul Ve Lise Eğitimini 1965-1966 yıllarında da İstanbul'da tamamladı.1966 yılında girdiği İstanbul Hukuk Fakültesinden 1970 yılında mezun oldu.

30.03.1972 yılında avukatlık stajını, 29.10.1973 yılında askerliğini de tamamlayarak İstanbul Bankası Hukuk Müşavirliğinde avukat olarak işe başladı,1975 yılından Itibaren ise Ataç hukuk bürosunda sözleşmeli olarak serbest avukatlık yapmaktadır.

Vakfın kuruluşunda üstlendiği mütevelli heyet üyeliği yanında yönetim kurulu başkan vekili görevini halen sürdürmektedir.İstanbulda ikamet etmekte olup,evli ve iki çocuk babasıdır.

İSMET AKÇORA

1949 yılında Ardahan Göle ilçesi Samandöken köyünde dünyaya geldi ilkokulu köyde Ortaokulu Göle'de okudu, 1968 Rize Öğretmen Okulunu bitirdi öğretmen oldu. Erzurum Tekman,Bitlis Adilcevaz,Ardahan Göle'de ilkokul öğretmeni olarak görev yaptı 1974 yılında Üniversite sınavlarına girip istanbul Atatürk Eğitim enstitüsü Matematik bölümünü bitirerek Ortaokul öğretmeni olarak Eskişehir Sivrihisar, İstanbul Pendik'de görev yaptı.2005 Mütevelli Heyet üyeliği ve Vakıf yönetim kurulu görevini halen sürdürmektedir. Emekli,evli dört çocuk babası.

YURDANUR KADİRBEYOĞLU

01.01.1960 yılında Ardahan/Göle'de doğdu.İlkokulu,Ortaokulu ve liseyi Ankara'da 1979 yılında tamamladı.

İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fükültesi Tarih Bölümünden 1988 yılında mezun oldu.1993 tarihinde öğretmenliğe başladı.Halen Tarih öğretmeni olarak Rüştü Uzel kız lisesinde mesleğini icra etmektedir.2003 yılında Istanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi Sosyal Bilimler Enstitüsünde İktisat Tarihi alanında Yüksek Lisans yapmıştır.Evli Ve bir çocukludur.

ARİFE ŞAHİN

1970 yılında Afyonkarahisar Sultandağı ilçesinde doğdu.İlkokul eğitimini Sultandağı'nda tamamladı.Ortaokul ve lise eğitimini yatılı olarak okuduğu Uşak lisesinde tamamladı.1986 yılında girdiği Istanbul Universitesi Hukuk fakültesinden 1991 yılında mezun oldu. Aynı yıl staj yapmak için girdiği vakfın kurucularından Av.Rafet Ataç'ın sahibi olduğu Ataç hukuk bürosunda stajını tamamladıktan sonra avukat olarak çalışmaya başlamış,halen avukat olarak faaliyetini devam ettirmektedir.Vakfın da yönetim kurulu üyesidir.Evli ve bir çocuğu bulunmaktadır.

İSMAİL AKÇORA

1957 yılında Ardahan Göle ilçesi Samandöken köyünde dünyaya geldi. Ilkokulu Bitlis Adilcevaz'da bitirdi orta okul ve lise ikiye kadar Kars'ta okudu lise sonu Trabzon'da okudu. Lise eğitimini Göle'de tamamladı. 2019 yılında Vakıf Mütevelli Heyet ve Yönetim Kurulu muhasip üyesi olarak yer aldı. Halen Bu görevini sürdürmektedir. Emekli Istanbul'da yaşıyor, evli çocuğu yok.

NADİDE HANDE ATAÇ

15 Eylül 1970 yılında doğdu.

İlköğretimini Fevziye Mektepleri Vakfı Özel Işık Lisesi'nde tamamladı.

Oratokulu Özel Saint Pulcherie Fransız Oratokulunda,

Liseyi Özel Saint Michel Fransız Lisesi'nde bitirdi.

İstanbul Üniversitesi Fransız Dili ve Edebiyatı mezunudur.Profesyonel çalışma hayatına Evyap Sabun Yağ Gliserin A.Ş.'de başlamış olup sırasıyla İhracat Satış Temsilcisi,Doğu Avrupa ve Balkanlar Bölge Satış Müdürü,Satış Geliştirme Müdürü görevlerini yürüttü.

Halen Evyap İcra Kurulu Başkanlığına bağlı Proje Müdürü olarak görev yapmaktadır.

İnglizce ve Fransızca bilmektedir.

Vakfın Mütevelli Heyet Üyeliği ve Yönetim Kurulu Üyeliği halen sürdürmektedir.